Varga Ákos
Open source

Sikeres középiskolai felvételi után 2009-től 2013-ig a debreceni Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola tanulója voltam, 2011-ben ECDL bizonyítványt szereztem.

2013-ban felvételt nyertem a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karára, mérnök informatikus szakon, első félévtől kezdve a Schönherz Zoltán kollégiumban lakok.

2013-ban a FiberPower csapat tagjaként I. helyezést értem el a EuroSkills Lille 2014 nemzeti válogató versenyén a vállalati ICT Team versenyszámban. Ezzel kiérdemeltük, hogy mi képviseljük Magyarországot a 2014 októberében Franciaországban megrendezésre kerülő EuroSkills versenyen. A csapatban nyílt forráskódú (főleg linux) specialista szerepkört töltök be.

2014-ben a *this csapat tagjaként I. helyezést értem el az Infomaraton 2014 versenyen, melyen hasonlóan ehhez a versenyhez opensource szoftverekkel foglalkoztam.

Jelenleg több szerver gépet is karban tartok rendszergazdaként (természetesen mindegyik nyílt forráskódú rendszert futtat), ugyanakkor szoftverek, weboldalak fejlesztésével is foglalkozok.