Megérkeztünk

Körülbelül 11 órakkor megérkeztünk Lillebe, problémamentesen elfoglaltuk a szállásainkat és megkaptuk a belépőkártyáinkat is.
Töltöttünk egy kis időt a városban, ebédeltünk majd egy csapatépítő beszélgetés után elindultunk a verseny helyszínére, a “Welcome party”-ra. Az eseményen keretében vacsoráztunk ám, ami ennél fontosabb volt, hogy körülnézhettünk a verseny helyszínén és beszélhettünk az Experteinkkel.
Nemrég értünk csak vissza a szállásra. A hajnali kelés és az utazás után alig vártuk, hogy lezuhanyozhassunk és kipihenhessük magunkat.
Holnap van a verseny előtti utolsó nap. Reggel 7.30-ra újra a helyszínen kell lennünk. Lehetőséget kapunk, hogy még a kezdés előtt kipróbáljuk az eszközöket, este pedig a nyitó ceremóniával hivatalosan is megkezdődik a verseny.
Találkoztunk a többi nemzet versenyzőivel is és egyre izgatottabbak vagyunk.

Már csak egy nap és kezdődik a verseny. “1-2-3 MAGYAROK!” :)

Az utolsó napok

Vége az utolsó intenzív hétnek, a tesztprojektet végtelen sokszor megcsináltuk, ezen a héten a versenykörülmények szimulálásával oldottuk meg a feladatokat majd pontozási útmutató segítségével le is pontoztuk az elkészült művet. Kisebb pontatlanságok még előfordulnak, amiket a versenyen mindenképpen el kell kerülnünk, viszont elmondható, hogy összességében nagyon jól teljesítettünk. Bizakodva várjuk a versenyt, célunk nem kisebb minthogy megvédjük az előző csapat által megszerzett európabajnoki címünket a szakmában. Csütörtökön utoljára élesben vághatunk neki a feladatnak Lilleben. Az utolsó hétvégét pihenéssel töltjük és igyekszünk lelkiekben is minél jobban felkészülni.

Végső hajrá

Holnap kezdődik az utolsó intenzív felkészülési hét. Az ütemterv már elkészült, a maradék időt maximálisan kihasználva igyekszünk a lehető legtöbbet hozzátenni a már eddig megszerzett tapasztalatainkhoz és tudásunkhoz.

Rengeteg képet és bejegyzést látni különböző közösségi oldalakon arról, hogy nem csak mi, hanem az összes többi szakma versenyzői is minden erejüket összeszedve lelkesen készülnek a versenyre, ami már egészen közel van. Nagyon jó ezt látni. :)

Alig 10 nap és indulunk a verseny helyszínére, Lillebe. Mindent bele!

Csapatépítés Dobogókőn

Az elmúlt néhány napban (aug. 26-csapatepitoaug. 30.) részt vettünk a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett csapatépítő tréningen, aminek célja az volt, hogy összekovácsolja az EuroSkillses magyar csapatot, versenyzőket, szakértőket valamint a csapat többi tagját egyaránt, és így az októberi versenynek igazi összetartó csapatként vághassunk neki. Helyileg a dobogókői Walden Hotelben és környékén zajlottak az események.
Remek alkalom volt ez arra, hogy saját kis 3(+2) fős csapatunkon kívül a többi szakma versenyzőit és felkészítőiket is megismerhessük, valamint, hogy kiszakadjunk az egymást váltó intenzív felkészülési hetekből és kikapcsolódjunk kicsit. Azonban ez a nyaralás nem csak a pihenésről szólt, hiszen a sűrű programban rengeteg olyan játékos feladatot kellett megoldanunk amelynél fontos volt az aprólékos tervezés, az, hogy figyeljünk társainkra, és velük együttműködve csapatjátékosként ügyeskedjünk. Sok olyan szituációt kellett leküzdenünk, amikkel más tekintetben, de akár a franciaországi versenyen is találkozhatunk, így a szakmai felkészültség helyett más kompetenciákat fejleszthettük.
Az ügyességi feladatok mellett részt vettünk bizalmi játékban, stresszkezelési gyakorlaton és egy kalandos éjszakai túrán is.
Összességében rendkívül jól éreztük magunkat és már nagyon várjuk, hogy szeptember utolsó hetében újra találkozhassunk az egész csapattal és együtt vethessük bele magunkat a versenyzésbe.