All posts by Pető Roland

Cisco specialist at FiberPower, Hungarian ICT Team, Euroskills2014

Köszönjük szépen!

Szeretnénk megköszönni a szurkolást és a gratulációkat mindazoknak, akik bármilyen formában tudatták, hogy mögöttünk állnak a verseny ideje alatt és/vagy elismerésüket fejezték ki az után. :)
Továbbá szeretnénk itt is gratulálni az egész magyar csapat minden tagjának! Leírhatatlan érzés volt az, hogy egy csapatként ünnepeltünk mindenkit és legalább annyira örültünk egymás sikereinek mint a sajátunknak. Nagyon összetartó közösség lettünk az együtt töltött idő alatt, sajnálom is, hogy most vége van ennek az egésznek. Remélem azért még szervezünk közös programokat és a továbbiakban is egy csapat leszünk.
A galériában találtok 2 új albumot a záró ünnepségről, és arról hogy milyen jól éreztük magunkat együtt Lilleben. :)

Day 2

Túl vagyunk a második napon is. Ez a nap már húzósabb volt mint a tegnapi, több ideig tartott, de sikerült befejeznünk ma is a kitűzött feladatot és még maradt időnk a tesztelésre is. Sőt mi több, az utolsó percekben még kábelmenedzsmenttel is foglalkoztam. :D
A tegnapi Packet Tracer activity után tartottunk a mai PT-től, de nagy meglepetésünkre a mai egészen 95%-ig teljesíthető volt. Nekünk 90%-ra sikerült, aminek nagyon örültünk. Ez még lelkesebbé tett minket és a hátralevő időben még jobban felpörögtünk.
A nap végén a többi versenyzővel is összehaverkodtunk, ajándékokat cseréltünk és beszélgettünk a feladatról is. Az egyik finn versenyző megkérdezte, hogy sikerült-e mindent megcsinálnunk, amire mi igennel válaszoltunk, erre ő csodálkozóan csak ennyit reagált: “Every fucking little things?”. Szóval úgy érezzük, hogy ma is jó napot zártunk.
Egész nap nagyon jól éreztük magunkat, a feladatmegoldás közben is rengeteget nevettünk, felszabadultak voltunk és emellett mégis gyorsan haladtunk. :D
Este szokás szerint megbeszéltük a napot a magyar csapattal. Mindenki fáradt volt, de ennek ellenére remek volt a hangulat. A helyszínről és néhány magyar versenyzőről töltöttünk fel képeket a galériába.
Holnap már nem lesz PT activity, aminek nagyon örülünk, viszont másfél órával rövidebb időnk lesz megoldani a tesztprojekt legösszetettebb részét, ami a változtatásokkal valószínűleg még nehezebb lesz. De minden maradék energiánkat összeszedve megcsapatjuk az utolsó napot! :D

Megérkeztünk

Körülbelül 11 órakkor megérkeztünk Lillebe, problémamentesen elfoglaltuk a szállásainkat és megkaptuk a belépőkártyáinkat is.
Töltöttünk egy kis időt a városban, ebédeltünk majd egy csapatépítő beszélgetés után elindultunk a verseny helyszínére, a “Welcome party”-ra. Az eseményen keretében vacsoráztunk ám, ami ennél fontosabb volt, hogy körülnézhettünk a verseny helyszínén és beszélhettünk az Experteinkkel.
Nemrég értünk csak vissza a szállásra. A hajnali kelés és az utazás után alig vártuk, hogy lezuhanyozhassunk és kipihenhessük magunkat.
Holnap van a verseny előtti utolsó nap. Reggel 7.30-ra újra a helyszínen kell lennünk. Lehetőséget kapunk, hogy még a kezdés előtt kipróbáljuk az eszközöket, este pedig a nyitó ceremóniával hivatalosan is megkezdődik a verseny.
Találkoztunk a többi nemzet versenyzőivel is és egyre izgatottabbak vagyunk.

Már csak egy nap és kezdődik a verseny. “1-2-3 MAGYAROK!” :)